Tidligere SV-leder Erik Solheim er hovedtaler på landsstyremøtet til Miljøpartiet De Grønne i Oslo til helgen.

Solheim er i dag leder av OECDs utviklingskomité i Paris og er invitert av Miljøpartiet De Grønne (MDG) for å snakke om FNs arbeid med å utforme globale miljøvernmål, skriver Klassekampen.

– Det er avgjørende at MDG vokser og blir et sterkt parti i norsk politikk, sier Solheim, som ikke lar seg affisere av at partiet han ledet i ti år også har landsstyremøte samme helgen. Dit drar SV-nestoren ikke.

– Jeg legger ikke skjul på at det var veldig lett å takke ja da MDG spurte. Jeg har fått forespørsler fra KrF og Venstre tidligere, men hadde da ikke anledning, sier han.

Erik Solheim måtte gå ut av regjeringen mot sin vilje i 2012, og har etter dette kritisert sitt gamle parti ved flere anledninger, samtidig som han har skrytt av MDG. Han ønsker ikke å si om han har tenkt å melde seg inn i partiet.

– Jeg har bestemt meg for ikke å bli en av de politikerne som kommenterer norsk politikk fra utlandet. Når jeg en dag flytter tilbake til Norge, vil jeg gå inn i slike debatter igjen. Når det er sagt, ønsker jeg MDG alt mulig godt, sier Solheim.

Andreas Halse, leder av SVs ungdomsorganisasjon Sosialistisk Ungdom, er ikke overrasket over at Solheim velger MDGs landsstyremøte framfor SVs. Han mener at Solheim over lengre tid har nærmet seg Miljøpartiet De Grønne.

– Det er nok delte meninger om dette i partiet, men jeg kommer ikke til å savne Solheim, sier Halse. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.