Men onsdag ga Olje- og energidepartementet Statnett lov til å bygge en ny kraftledning fra Ofoten i Nordland til Balsfjord i Troms.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) mener den nye 420 kV sentralnettsledningen er den beste løsningen for å bedre forsyningssikkerheten i området mellom Ofoten og Balsfjord.

– Kraftledningen vil legge til rette for økt forbruk i regionen, og gi mulighet for tilknytning av mer fornybar energiproduksjon. Styrking av kraftnettet i Ofoten er også en forutsetning for oppgradering av nettet i Nord-Troms og Finnmark, sier han i en pressemelding.

Den nye ledningen blir rundt 160 kilometer lang, og skal gå fra Ofoten transformatorstasjon i Narvik kommune og videre gjennom Gratangen, Lavangen, Salangen, Bardu og Målselv kommuner fram til Balsfjord transformatorstasjon i Balsfjord kommune i Troms. Konsesjonen omfatter også utvidelse av transformatorstasjonene i Ofoten, Kvandal, Bardufoss og Balsfjord.

Forbindelsen fra Ofoten til Balsfjord er kostnadsberegnet til 3-4 milliarder kroner. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.