Sykdommen ble oppdaget i begynnelsen av desember.

- Jeg kan bekrefte at jeg har fått påvist cancer i prostata, dog på et veldig tidlig stadium. Jeg ble umiddelbart svært engstelig, men etter den første diagnosen ble jeg beroliget, sier Hagen til DN.

Hagen var ifølge bladet Kapital en av Norges rikeste menn i 2010 med en formue på 13,7 milliarder kroner. I dag har han overført det meste av formuen til to barn bosatt i Sveits.

- Jeg er åpen om dette for å kunne bidra til at folk blir oppmerksomme på prostatakreft, og at flere kan oppdage sykdommen tidligere og således få et bedre og lengre liv. Det er også viktig å være åpen for å kunne høste andres erf#229er og lytte til andres råd. Det er vanskelig å få råd hvis man ikke er åpen selv først, sier Hagen.

Opereres på nyåret
Han er storeier og styreleder i Orkla og vil fortsatt ta hånd om sine arbeidsoppgaver.

- Jeg føler meg frisk og i god form, men tar litt kortere dager på kontoret, reiser litt mindre og deltar i færre sosiale aktiviteter for å kunne prioritere mosjon og trening, sier han.

Stein Erik Hagen skal opereres på et sykehus i USA på nyåret. Han regner med å være tilbake i arbeid etter en uke, og å jobbe for fullt rundt seks uker etter operasjonen.

Prostatakreft er den vanligste kreftformen hos menn. Hvert år blir om lag 4.000 tilfeller oppdaget i Norge, og risikoen for å få påvist prostatakreft i løpet av livet er cirka 15 prosent. 1.200 nordmenn dør hvert år av sykdommen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.