Rafael deltok i den israelske dødsskvadronen som i juli 1973 likviderte den uskyldige marokkaneren Ahmed Bouchikhi på åpen gate i Lillehammer, foran øynene på hans gravide norske kone.

Rafael ble pågrepet kort tid etter, sammen med flere av de andre agentene. I februar 1974 ble hun dømt til fem og et halvt års fengsel for medvirkning til drap, spionasje for fremmed makt og bruk av falske pass.

Flere drap
Under rettssaken kom det fram opplysninger som tydet på at Rafael var en erfaren agent for den israelske etterretningstjenesten Mossad, og trolig hadde deltatt under flere operasjoner der palestinske ledere og aktivister ble likvidert i Europa.

I mai 1975 ble Rafael benådet av helsemessige årsaker og sendt ut av Norge, en beslutning som det i ettertid ble stilt spørsmål ved.

Nyttårsaften 1976 dukket hun nok en gang opp i Norge, da som nygift med sin norske forsvarer fra straffesaken, høyesterettsadvokat Annæus Schjødt.

Utvist fra Norge
I 1977 ble hun utvist fra Norge, til sterke protester fra blant andre tidligere forsvarsminister Jens Chr. Hauge.

To år senere fikk hun likevel innvilget oppholdstillatelse, og bodde de neste årene i Oslo sammen med ektemannen.

I 1980 ble hun siktet for medvirkning til drapet på PLO-representanten Adel Wael Zwaiter i Roma i 1972, og begjært utlevert fra Norge. Begjæringen ble senere trukket og siktelsen ble frafalt.

I 1992 flyttet Rafael Schjødt og ektemannen til Sør-Afrika, der hun ble født i 1937. Paret slo seg ned i Pretoria, der Rafael Schjødt ifølge Aftenposten døde etter lengre tids kreftsykdom onsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.