På begynnelsen av 1990-tallet ble det gjennomført en omfattende oppussing på en av hyttene som familien Ditlev-Simonsen eier, på Gålå i Gudbrandsdalen. I tillegg ble det bygget et nytt anneks ved siden av den eksisterende hytta, skriver Dagens Næringsliv.

Hytta, som i grunnboken har navnet Rustadstuen, har et bruksareal på 145 kvadratmeter, mens annekset er på 16 kvadratmeter.

Ifølge DNs opplysninger, skal dokumentasjon på pengebruken blant annet finnes i hytteboken på Gålå, der «tantene i Sveits» får æren for hytteutbedringer.

Ingen tanter eller familie i Sveits
Tantene i Sveits skal etter det DN kjenner til også være benyttet i skriftlig korrespondanse i familien. Per Ditlev-Simonsen bekreftet fredag overfor Dagens Næringsliv at de ikke har verken tanter eller annen familie i Sveits.

Gålå-hytten eies av Hydros kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen og skal være arvet av hennes mor. I hytteboken skal det ifølge DN stå at annekset ikke hadde blitt en realitet uten hjelp fra «tantene i Sveits». Fredag skrev DN at Cecilie Ditlev-Simonsen flere ganger skal ha reist til Sveits og tatt ut penger.

- Jeg arvet hytta i 1998. Forhold ved hytta før jeg overtok vet jeg ikke så mye om. Ikke har jeg noen kommentar til det heller, sier Cecilie Ditlev-Simonsen til DN.

DN oppnådde ikke kontakt med Per Ditlev-Simonsen søndag ettermiddag.

Kontoen tilhørte kona
Ditlev-Simonsens avdøde kone hadde en hemmelige konto i Sveits som rommet deler av familieformuen, melder NTB.

Kontoen skal ifølge VG ha blitt avviklet etter at daværende forsvarsminister Per Ditlev-Simonsens kone, Benedicte, døde i mars 1990. Deler av denne formuen ble den gang overført til barna: Hydro-direktør Cecilie Ditlev-Simonsen og reder Sverre Ditlev-Simonsen.

Cecilie Ditlev-Simonsen.
Cecilie Ditlev-Simonsen. (Foto: Elin Høyland)
Det er disse pengene Cecilies eks-mann EDB-direktør Endre Ragnes nå vil ha kartlagt i forbindelse med skilsmisseoppgjøret.

Ordføreren innrømmet fredag at han hadde hatt en konto i Sveits, men denne skal ha blitt avviklet i 1994 eller 1995.

Benedicte og Per Ditlev-Simonsen hadde særeie, og boet ble skiftet før Per giftet seg på nytt i 1992.

VGs kilder opplyser til avisen at Per Ditlev-Simonsen har vært svært opptatt av å skjerme sin avdøde kone og sine to barn i forbindelse med bråket rundt Sveits-kontoen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.