Regningen for de sakkyndiges arbeid i terrorsaken er på 5,2 millioner kroner, ifølge tall fra Oslo tingrett. Totalt har rettssaken så langt kostet over 170 millioner kroner.

Til sammen er det utbetalt 5,2 millioner kroner i salær og reiseutgifter de sakkyndige har hatt i forbindelse med saken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik, ifølge tall NTB har fått fra Oslo tingrett.

Inkludert i dette beløpet er også en faktura fra Oslo universitetssykehus for judisiell observasjon av Breivik på 2,1 millioner kroner.

Ombygging
Fra før er det kjent at det til nå er utbetalt 65,2 millioner kroner i salærer og reisekostnader til advokatene som har vært involvert i saken. Av dette beløpet har 10,9 millioner kroner blitt utbetalt til Breiviks forsvarerteam, mens bistandsadvokatene har fått godkjent honorarer og reiseregninger på til sammen 50,7 millioner kroner, ifølge Aftenposten.

Dessuten kommer utgifter til ombygging av rettssalen i Oslo tinghus, sikkerhetstiltak og overføring av rettssaken til 18 domstoler. Så langt har dette arbeidet kostet rundt 97 millioner kroner.

NOKAS-saken
– Når det gjelder bistandsadvokater og utgifter til fornærmede og etterlatte har vi definitivt aldri hatt en sak som har hatt så store kostnader, sier tingrettsdommer Ina Strømstad ved Oslo tingrett.

Tross høye regninger, er det likevel NOKAS-saken som til nå har de høyeste utgiftene til advokater i forbindelse med en norsk straffesak. Før ankebehandlingen av NOKAS-saken var regningen til 13 advokater og deres assistenter på 80 millioner kroner, inkludert kost og losji. (©NTB)

Les også:
<b>- Som statsminister har jeg det øverste ansvaret</b>

- Kommisjonen peker på store svakheter

<b>Fakta om kritikk mot politiet etter 22. juli</b>

Fakta om 22. juli-kommisjonen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.