Krangelen dreier seg om hva som ble sagt da Thommessen og Kirsebom solgte sin praktvilla på Vinderen i Oslo sommeren 2004.

Underdirektør Jørn Gjelstad i Utenriks-departementet hevder at Thommessen ga åpenbart uriktige opplysninger under visningen av villaen, som Gjelstad kjøpte for 14,4 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Ekteparet Thommessen kjøpte eiendommen for 7,2 millioner kroner i 1997.

Møtes i retten
Neste uke møtes partene i Oslo tingrett etter at Gjelstad har saksøkt Thommessen, Kirsebom og ekteparets forsikringsselskap.

Gjelstad hevder at Thommessen opplyste at det var drenert rundt huset i forbindelse med en større oppussing, noe han senere fant ut ikke stemte. Jobben kostet Gjelstad 600.000 kroner, som han nå krever at Thommessen må dekke.

-Ikke bare faglærte håndverkere
UD-direktøren hevder også at en mindre brann på kjøkkenet ble forårsaket av ikke-forskriftsmessig montering av downlights.

– Så Thommessen har åpenbart ikke bare brukt faglærte håndverkere, sier Gjerstad til avisen.

Olaf Thommessen sier at det hele er en veldig uheldig situasjon, og at ingen av partene er glade for det som er skjedd.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.