Norge er viet et kort kapittel i det amerikanske utenriksdepartementets årlige rapport om internasjonal terrorisme.

I rapporten pekes det på at den norske antiterrorloven som ble innført i 2005, ble satt på prøve i 2006 i forbindelse med arrestasjonene av fire personer som var mistenkt for å ha skutt mot en synagoge i Oslo. De var også mistenkt for å ha planlagt terrorangrep mot USAs og Israels ambassader i hovedstaden.

Loven som ga politiet friere tøyler i sin jakt på mistenkte terrorister, har imidlertid avslørt flere kritikkverdige forhold, heter det i rapporten.

– Innrapportert feilkommunikasjon blant forskjellige politietater og feilbehandling av informasjon og mistenkte, illustrerte behovet for forbedring, heter det i rapporten.

Det var Oslo politidistrikt som først hadde ansvaret for etterforskningen av terrorsaken. Statsadvokaten i Oslo bestemte imidlertid at saken skulle etterforskes av Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no erfarer sviktet Oslo politidistrikt i å varsle de to ambassadene om terroretterforskningen, etter at de hadde fått informasjon om den pågående etterforskningen fra PST. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.