En fremstående britisk diplomat i Oslo leverte på vegne av de tolv landene en formell protest til UD torsdag, opplyser britiske myndigheter.

– Storbritannia og mange andre land er fortsatt sterke motstandere av Norges pågående og unødvendige hvalfangst. Vi ber Norge om å stanse denne fangsten, sier Ben Bradshaw, statssekretær i det britiske fiskeridepartementet, i en uttalelse.

– Vi vil fortsette å gi uttrykk for vår misnøye med denne aktiviteten, som undergraver forbudet mot kommersiell hvalfangst, fremholder han.

Landene som har skrevet under på uttalelsen som ble levert UD torsdag, er Australia, Argentina, Belgia, Brasil, Frankrike, Nederland, New Zealand, Spania, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike.

Den norske hvalfangstsesongen startet 1. april og norske myndigheter har opplyst at årets fangstkvote er den største siden tidlig på 1980-tallet. Med en kvote på 1.052 vågehval trosser Norge et internasjonalt forbud mot kommersiell hvalfangst.

Norsk UD har ikke kommentert henvendelsen fra de tolv landene, skriver nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.