Alle som tar med seg mer enn 25.000 kroner i sedler og mynter inn eller ut av Norge, må oppgi dette til Tollvesenet. Men reisesjekker kan du ta med deg forbi tollerne, uansett beløp, takket være et hull i regelverket. Nå vil Halvorsen sette en stopper for denne muligheten, skriver VG.

– For enda bedre å kunne bekjempe økonomisk kriminalitet synes jeg det er naturlig at deklarasjonsplikten også bør gjelde for reisesjekker, sier Halvorsen.

Per Ditlev-Simonsen og hans to barn Sverre og Cecilie har innrømmet å ha hatt en hemmelig formue i Sveits på til sammen tre millioner kroner, skjult for norske skattemyndigheter. De tre har sagt at de delvis brukte pengene i utlandet, og delvis tok dem hjem ved å hente reisesjekker i bankfilialen i Sveits.

Halvorsen opplyser at Finansdepartementet nå har til vurdering et forslag om å utvide dagens regelverk til også å omfatte reisesjekker. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.