Dermed har samer fått øynene opp for oljeselskapet, og begynt å kjøpe aksjer, skriver Altaposten .

- Det er veldig rart. Etter at en sjaman for en måneds tid siden spådde at vi vil gjøre et stort funn, har flere samiske investorer kjøpt aksjer hos oss, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm i det Alta-baserte oljeselskapet North Energy til avisen.

Og kursen til North Energy har steget betydelige 43,35 prosent den siste måneden. Om dette har direkte sammenheng med sjaman-tipset vites ikke, skriver lokalavisen.

- Det er én stor investor, men også flere andre, mindre investorer fra Kautokeino-området vi snakker om, sier oljedirektøren.

Mandag meldte Det norske oljeselskap at boringen er i gang på Storebjørn i Nordsjøen, der North Energy har 15 prosent eierandel.

- Hvis sjamanen får rett i sine spådommer for brønnene fremover, må vi vurdere å gi han et tilbud om ansettelse. Dette er evner svært få har, sier Karlstrøm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.