Veien til Norseman Episode 3
00:00
Publisert:
Lengde på lengde i et 25 meter langt svømmebasseng. Det var slik det begynte i vinter, etter at Marius Remman og faren Tom bestemte seg for å satse sammen mot ekstremtriatlonet Norseman. Løp, svøm, svett, sult. Sønnen skal ta steget inn i en verden full av selvpining og nerdete justeringer av carbonsykkelens finurligheter. Det er et samarbeidsprosjekt, dog på farens premisser. Og Tom Remman synes nå sønnen viser meget gode svømmetakter, han har så definitivt passert gjennom nåløyet. Etter sykkelsamling i Frankrike var det klart at Marius behøvde flere mil på raceren. Gutten som til høsten starter siste året på videregående skole, må lære den skjøre balansen mellom trening og næringsinntak for å være rustet til sommerens store mål.

Les tidligere saker:
Gjennom farens nåløye (Del1)
Hardkjør på fransk landevei (Del 2)
 

Dagene hjemme hos familien Remman er et virvar av treningstøy, sykkelduppeditter og tilgjengelige karbohydrater. De får til og med blandet inn diskusjoner der partene står så steilt at tredjemann til slutt gir opp meglingen og heller får latterkrampe. Klokken er fire og en gresk øy stjeler Toms oppmerksomhet:

– Kreta??!!

– Ja, men kom igjen da! sier Marius litt småindignert.

– Nei, det kan du bare glemme å snakke om.

– Du har jo ingen ordentlig argumenter.

– Det er fortsatt tidlig, du er ung.

– Fikk du ikke dra på sånn tur da du var liten? Det er da en god erfaring å ta med seg videre.

– Hva koster denne turen da?

– 4000 for reise og opphold.

– Ja, så skal du drikke vann da?

– Mat er ikke så dyrt.

– Du kommer til å svi av 10 000 kroner, Marius!

– Nei , det gjør jeg ikke.

Søster Maren har fått med seg diskusjonen og har tydeligvis lyst til å fyre litt oppunder.

– Kanskje du må barbere leggene for å få lov til å dra, Marius?

Det blir et øyeblikk stille rundt kjøkkenbordet der opptrinnet finner sted. Tom er kledd i sykkelbukse. Litt sulten er han også, prøver å fiske opp noen klumper fra syltetøyglasset for å legge på en overdimensjonert brødskive kun høytforbrennende atleter eter. Sammen med Marius skal han snart på halvannen times sykkeltur.

– Hvorfor får ikke Marius dra, pappa? Få ett argument, spør datteren.

Tom tygger. Og tygger. Ungene ser spørrende på ham. Han tygger selv uten mat i munnen, er nok ikke helt komfortabel med situasjonen. Ungene ser på hverandre og smiler. Det er stille. Og Tom tygger fortsatt.

– Det koster penger Marius. Det er …

– Jeg må få bruke pengene på det jeg vil.

– Kreta!!? Kan du ikke like gjerne velge Kypros eller Ibiza. Ja, Ibiza! Aya Napa.

– Vi skal ikke drikke oss dritings og være helt uansvarlig.

Tom Remman har tidligere vunnet Norseman. Han er et råskinn når distansene blir lange. Denne korte diskusjonen har han riktignok litt problemer med å vinne.

Om den småampre stemningen er et resultat av tid på døgnet og lavt blodsukker er ikke godt å si, men veldig sannsynlig. I sekstiden vekket Tom sønnen for å få ham med på treningstur før skolen. Der har Marius valgt toppidrett som valgfag, hvilket naturlig nok medfører en del bevegelse på dagtid. Nå er det ettermiddag og ny økt. Marius skifter. Moren Mari-Mette kjører Maren på håndballtrening før hun selv tar en trimtur. Hos den aktive familien går det to vaskemaskiner daglig. Marius og Tom tråkker i vei. Sønnens kommende sydentur er forlengst glemt. Nå er det Norseman som gjelder.

 

Les tidligere saker:
Gjennom farens nåløye (Del1)
Hardkjør på fransk landevei (Del 2)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.