Mange av slagordene i 1. mai-demonstrasjoene i Hellas rettet seg mot Det internasjonale pengefondet (IMF), som krever at Hellas gjør kraftige kutt i de offentlige utgiftene for å hindre at den økonomiske krisen i landet forverrer seg.

– Fingrene bort fra rettighetene våre! Ut med IMF og EU-kommisjonen! ropte sinte demonstranter i den greske hovedstaden.

Selv om de fleste demonstrasjonene i byen gikk fredelig for seg, oppsto det flere sammenstøt mellom politifolk og mindre grupper av ungdommer. Noen av dem hadde væpnet seg med stokker og brannbomber, og minst én bil ble satt i brann.

Politiet svarte med tåregass da demonstranter nærmer seg finansdepartementet, og da en gruppe anarkister beveget seg mot inngangen til et luksushotell ved torget Syntagma.

Også i den nordlige byen Tessaloniki kom det til kraftige sammenstøt mellom politi og ungdomsgrupper som angrep banker, kontorbygninger og forretninger. Minibanker og forretningsvinduer ble knust med jernstenger.

I Aten anslås det at 15.000 mennesker deltok i 1. mai-markeringene.

Statsminister George Papandreou har varslet at han vil presentere en avtale regjeringen har inngått med IMF og EU søndag morgen.

Les også: Krisepakke for Hellas søndag
- EU er under angrep av spekulanter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.