Samsung har gått med på å betale sin rival Apple over 548 millioner amerikanske dollar – vel 4,6 milliarder kroner – etter en årelang patentstrid.

Samsung skal å ha kopiert forskjellige funksjoner og utseende fra iPhone i sine Galaxy-telefoner.

– Samsung har bekreftet at de vil betale 548 millioner dollar direkte til Apple, sa advokatene til de to gigantene i en felles melding fredag.

Den sørkoreanske elektrogiganten Samsung skal betale summen i løpet av ti dager, men forbeholder seg retten til å kreve beløpet tilbake dersom dommen skulle bli omgjort av amerikansk høyesterett.

Summen de to selskapene nå er blitt enige om er langt lavere enn det Apple opprinnelig krevde da rettssaken i California startet i 2012. Partene er fortsatt ikke enige om hvem som skal betale saksomkostningene på 1,8 millioner dollar. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.