Ifølge en rekke nettsteder har Samsung søkt om flere patenter knyttet til en smarttelefon som skal inneholde både en sammenleggbar skjerm og en innebygget projektor.

At Samsungs ingeniører har jobbet med fleksible skjermer i en årrekke er ingen nyhet, men 2016 kan være året da teknologien for første gang møter vanlige brukere.

Innebygget projektor er det heller ikke første gang vi hører om, men dersom det er søkt om patent betyr det at Samsung har funnet en helt ny måte å bygge inn denne funksjonen på.

Analytikere i forretningsbanken HSBC tror telefonen, som visstnok kalles «Project Valley» internt i Samsung, kan bli lansert i andre halvår i år. Det vil mest sannsynlig si under IFA-messen i Berlin i månedsskiftet august-september.

Må fornye seg

HSBCs analytikere begrunner sin analyse med at Samsung mister markedsandeler globalt og trenger en såkalt «killer feature» som kan skille dem fra konkurrentene. En brettbar mobil vil kunne gi denne fordelen ettersom man kan få ett produkt som kan brukes både som telefon og nettbrett avhengig av situasjon.

Teknologien som gjør dette mulig er OLED, eller organisk LED. OLED-skjermer er bygget opp av krystaller som kan lyse selv og behovet for side- eller bakbelysning av skjermen er derfor unødvendig.

Også LG Electronics har teknologi for bøyelige og brettbare OLED-skjermer, og sverger til at dette er fremtidens skjermteknologi.

Det nyeste innen OLED- skjermer
Skjermer basert på OLED - teknologi åpner for helt nye typer skjermer. Her er et par tidlige eksempler.
01:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.