Det skriver Samsung i en pressemelding. Prisen er ikke kjent.

Elektronikkselskapet forklarer oppkjøpet med at de ønsker å satse virtuelle assistenter og at kunstig intelligens kommer til å knytte sammen alle deres produkter i fremtiden.

- Etter nesten fire år med utvikling, så er Viv på god vei til å bli en realitet. Vi er utrolig stolte over hvor mye vi har fått til på så kort tid, sier Kittlaus i en kommentar til Samsung.

I korte trekk kan Viv beskrives som en digital assistent, som er laget for å løse langt mer kompliserte oppgaver enn iPhone-versjonen av Siri.

Kittlaus var også med å utvikle Siri før det ble solgt til Apple for 200 millioner dollar i 2010.

I likhet med Siri kan du «snakke» og spørre Viv gjennom mobiltelefonen. Men på en bedre og mer sømløs måte enn Apple-versjonen.

Les intervju med Dag Kittlaus: – Norge kan bli verdens risikoinvestor

Løser kompliserte oppgaver

Under den første presentasjonen av tjenesten i New York i mai, hvor også DN var tilstede, viste Kittlaus hvordan Viv løste flere kompliserte oppgaver.

– Send blomster til mamma på bursdagen hennes, sa Kittlaus til sin mobiltelefon.

Viv viste frem en bukett samt morens adresse og fødselsdag. Og vips – blomstene var på vei.

Bilprodusenter, elektronikkselskaper og nettselskaper skal allerede da ha vist stor interesse for selskapet, ifølge nordmannen.

– Målet er at ikonet for «Viv» skal bli like vanlig som ikonene for WiFi og blåtann om fem år, sa Kittlaus fra scenen.

49-åringen, som studerte på BI i Norge og var den første sjefen i den Telenor-eide mobiloperatøren Djuice, har utviklet Viv sammen med Adam Cheyer og Chris Brigham.

Viv blir offisielt lansert senere i år.

Les mer: Nye tall: lettere å være gründer i Norge

Les mer: Først vant de Stordalens gründermillion – nå får Tibber tilsammen syv millioner(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.