Overskuddet på 5.840 milliarder won er 1,7 prosent høyere enn i andre kvartal ifjor. Den koreanske elektronikkgiganten sier salget av mobiltelefonene har gitt «betydelig forbedrede inntekter», ført an av flaggskipene Galaxy S7 og S7 Edge.

Analytikere anslår at det er solgt 26 millioner S7-telefoner siden modellen ble lansert i mars.

Samsung er den som har tjent mest på nedgangen i salget av Apples iPhone 6S, i det amerikanske teleoperatører har markedsført S7-telefonene til Samsung, som dermed har kunnet redusere sine egne markedsføringskostnader, skriver Bloomberg.

Konsernets omsetning endte på 50.940 milliarder won, som tilsvarer drøyt 383 milliarder kroner etter dagens kurs. Dette er 4,9 prosent mer enn i samme periode året før.

Driftsresultatet har sett den største økningen. Siden 2015 er det økt med hele 18,1 prosent til 8.140 milliarder won, eller litt i overkant av 61 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Iphone-salget stuper