Styret i Sandnes Sparebank har besluttet å foreta en avsetning på 52 millioner kroner i forbindelse med tap på husleiekontrakter, opplyser banken i en melding onsdag.

Avsetningen er gjort for å ta høyde for fremtidig tap på bankens husleiekontrakter. Denne avsetningen belastes nå i andre kvartal.

Banken har siden 2008 redusert virksomheten betydelig. Dette har ført til at banken i dag har mindre behov for kontorlokaler i både Rogaland og Oslo.

«Leiekontraktene for kontorlokaler både i Sandnes/Forus og Oslo ble inngått med forventning om et høyere aktivitetsnivå og tilhørende bemanning tilbake i 2008/2009», skriver banken i meldingen.

Reduksjonen i virksomheten betyr at banken har et vesentlig areal for fremleie i både Rogaland og Oslo.

«Disse frigjorte arealene har vært i markedet i en periode og vi merker nå en betydelig nedgang i etterspørselen etter kontorlokaler i vår region. I tillegg skal banken i andre kvartal 2016 flytte til nytt hovedkontor i Sandnes, og dermed vil hele det eksisterende hovedkontoret på Forus bli frigjort for fremleie».

«Markedet for utleie av kontorlokaler har forverret seg betydelig våren 2015, noe som vil få konsekvens for de prisene som oppnås på de lokalene som skal fremleies. Banken forventer følgelig å bokføre tap på de husleiekontraktene som skal fremleies i den resterende avtaleperioden», skriver banken i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.