De 28 medlemslandene forlenger sanksjonene med den begrunnelse at fredsavtalen i Minsk, som Russland undertegnet, ikke er fullt ut oppfylt innen utgangen av året, slik den skulle vært.

Samtidig melder Russland at de utvider boikotten av matimport fra EU til også å omfatte Ukraina som følge av EUs handelsavtale med Ukraina.

Statsminister Dmitrij Medvedev sier at boikotten innføres fordi det ikke er inngått noen avtale med EU som respekterer russiske handelsinteresser.

Handelsavtalen mellom EU og Ukraina skal etter planen tre i virksomhet fra neste uke etter et års forsinkelse og resultatløse forhandlinger om konsekvensene av avtalen for Russland.

Russlands restriksjoner mot import av matvarer fra EU ble innført som et svar på at EU innførte sanksjoner mot landet på grunn av annekteringen av Krim og engasjementet i Øst-Ukraina.

Russland har de siste månedene strammet grepet om Ukraina, blant annet ved å innføre handelsrestriksjoner og avvikle en frihandelsavtale.

Les også:

Oljeprisen faller videre: Seks faktorer bak nedturen Oljeprisen faller videre: Seks faktorer bak nedturen  

Avviser Røkke-klage på Johan Sverdrup

Asia i dag: Investorer straffer Telenor-selskap

Se DNtv: Slik lager du hjemmegym

Gjør januartreningen enklere: Slik lager du hjemmegym
02:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.