Etter en intern etterforskning er det blitt kjent at Sapas testresultater fra visse ekstruderingsprodukter ved Sapa Profiles Inc. i Portland (SPI) har blitt endret av visse ansatte. Noen tester som har vist stryk har blir endret til bestått i perioden 1996-2015.

Det fremgår av en melding på Sapa North Americas hjemmeside datert 9. november.

Ekstruderingsprodukter er materialer som har vært gjennom en prosess for plastisk formgivning. I en ekstruder blir materialet i kald eller oppvarmet tilstand presset ut gjennom en dyse som gir produktet ønsket form. Aluminium kan ekstruderes og formes til en rekke forskjellige rør og profiler.

Sapa er et 50/50 joint venture mellom Norsk Hydro og Orkla. Sapa produserer ulike ekstruderte aluminiumsprofiler.

Det amerikanske justisdepartementet kriminaletterforskningsenhet har startet en etterforskning, og som et resultat av dette har SPI fra 30. september 2015 blitt suspendert som leverandør til amerikanske føderale myndigheter.

Justisdepartementets «civil division» har en pågående etterforskning av visse leverandører til myndighetene, inklusive SPIs Techinal Dynamics Aluminium-divisjon. For SPIs del relaterer etterforskningen seg til produkter produsert i 2000-2002, som ble levert til en av NASAs leverandører.

Sapa opplyser videre at de har sparket de ansatte som var involvert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Makrostrateg: Tre ting peker i retning av et «stygt» press nedover i oljeprisene

Solgte boliger for ni milliarder i tredje kvartal

SAS starter billettsalg av direkteruter til Miami

Se DNTV: Solgt for halvannen milliard

Solgt for halvannen milliard
Amedeo Modiglianis maleri «Liggende akt» ble mandag solgt for 170 millioner dollar under en auksjon i New York
01:25
Publisert: