Norsk Hydro og Orklas joint venture Sapa (et samarbeidsselskap hvor partene eier 50 prosent hver) restrukturerer den svenske ekstrudering-virksomheten Sapa Profiler AB.

Det melder selskapet tirsdag.

Totalt vil 185 personer bli berørt av endringene, primært innen produksjonsvirksomheten, opplyses det.

Sapa Profiler skal fokusere på de områdene de har et konkurransefortrinn og skal investere i disse, opplyses det.

Investeringene inkluderer å øke smeltekapasiteten. I tillegg skal de redusere anodiseringskapasiteten, og oppgradere den gjenværende produksjonslinjen slik at den møter de faktiske markedsbehovene, i tillegg til internjustering.

- Selv om vi har en veldig sterk markedsposisjon i Sverige, har de seneste forbedringene ikke ført lønnsomheten til et bærekraftig nivå. Disse endringene er nødvendig for å sikre at vi er konkurransedyktige på lang sikt, sier direktør Mari Wilhelmsen i Sapa Profiler i meldingen.

Les også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meglertopp om omstruktureringen i oljeservice: - Om man tenker på konkurs i mer overført betydning, er det fare for det

Rekordhøyt salg av nye boliger

Se DNtv: Jens Ulltveit-Moe: Slik skal norsk næringsliv redde klimaet

Slik skal norsk næringsliv redde klimaet.
Jens Ulltveit-Moe leverer tirsdag en rapport til Erna Solberg om hvordan næringslivet kan redusere utslippene.
01:31
Publisert: