Den indiske finansministeren, Pranab Mukherjee, inviterte i dag Telenor med i 2g-auksjonen. Han understreket også at indiske myndigheter skal prøve å gjennomføre denne auksjonen så raskt som mulig.

Det skriver den indiske nettavisen Daily News & Analysis tirsdag.

Både næringsminister Trond Giske og Telenor-sjef Jon Fredrik Baksass møtte Mukherjee tirsdag, ifølge nettavisen.

De er begge to i India for å forsøke å beskytte Telenors milliardinvestering i et av verdens største mobilmarkeder.














Så snart som mulig
Telenor-ledelsen fikk et realt sjokk da indisk Høyesterett 2. februar i år meldte at de annullerer 122 mobillisenser, deriblant Telenors 22.

- Høyesterettsdommen kom som en stor overraskelse. Nå jobber vi oss gjennom alle disse overraskelsene for å kunne drive og opprettholde virksomheten, sa Baksaas etter møtet, ifølge Daily News & Analysis.

Mukherjee sa ifølge nettavisen at selv om det tar 400 dager å gjennomføre prosessen, så jobber indiske myndigheter for å "avslutte prosessen så raskt som mulig".

Baksaas sa på sin side at myndighetene bør samordne alt som har med auksjonsprosessen å gjøre og gjennomføre den innen 2. juni.

Ifølge meldingen fra Høyesterett 2. februar måtte myndighetene være klare til å dele ut lisensene igjen innen fire måneder fra offentliggjøringen av dommen. Det er 2. juni.

Les: - Det ser overhodet ikke ut til at kundene er bekymret

400 dager er tiden det er anslått vil gå med dersom det skal gjennomføres en åpen auksjon slik som den som ble gjennomført da 3g-lisensene ble utdelt i 2010.

Viktige avkl#229er
Analytiker Espen Torgersen i Carnegie har fulgt Telenors India-investering tett. Han er usikker på hva man skal legge i uttalelser fra indiske politikere.

- Det vi kan slå fast er at det fremdeles er høyesterettsdommen som er avgjørende, sier Torgersen til DN.no.

Det ventes nå på klargjøringer i forbindelse med denne dommen. Det er blant annet uklart når inndragningen av lisensene skal effektueres, og det andre er hvordan lisensene skal deles ut på nytt. Ifølge Odland er disse avgjørelsene "nært forestående".

- Det snakkes om at det kan komme en uttalelse allerede på fredag. Den vil være viktig i forhold til tidspunktet, om det kommer noen utsettelse av fristen, sier Torgersen.

Utslagsgivende anbefaling
Carnegie-anlytikeren peker også på at det er det er spenning knyttet til retningslinjene regulatøren, TRAI, vil utforme som anbefaling for departementet.

- Så komplisert som denne saken er, tyder mye på at denne anbefalingen fra faginstansen vil være utslagsgivende på hva som vil skje videre, sier Torgersen.

Disse tingene kan falle på plass i løpet av noen uker, sier analytikeren.

Les også: Telenor risikerer 400 dager med usikkerhet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.