De store kuttene i SAS innebærer mye lengre arbeidsdager enn før, og nå slår de tillitsvalgte alarm, skriver Børsen ifølge epn.dk.

Fra 1. mars har kabinpersonalet arbeidsdager på opp til 18 timer, helgefri hver syvende uke og svært lange standby-perioder.

- Ja, vi er bekymret. På sikt kan dette gå ut over sikkerheten. Folk gikk i sjokk over arbeidsdager på 18 timer, hvorav 13 timer er jobb, sier Helge Thuesen til Børsen.

Hvis man er på arbeidsdag nummer fem og har vært på jobb i 47 timer, og en passasjer får hjertestans, kan det være vanskelig å finne ressurser til å gå 100 prosent inn i en oppgave, nevner han som et eksempel.

Kabinpersonalet er bekymret for om selskapets kvalitetskonsept holder seg på lenger sikt med de hardere arbeidstidene.

Ledelsen i SAS avviser at sikkerheten er i fare på grunn av endrede avtaler. Arbeidstidene holder seg innenfor de rammene som myndighetene har definert som overkommelige å arbeide i, opplyser driftsdirektør Flemming Jensen.

Les også: SAS går på en ny smell

SAS frykter ikke Norwegians langdistansesatsing (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.