SAS hadde en økning i passasjertrafikken (inntekt per kilometer, RPK) på 0,8 prosent i august 2011 sammenlignet med samme periode året før.

Selskapet fløy 26.000 flere passasjerer i august enn samme måned i fjor.

Yielden, som er tallet på hvor mye selskapet tjener per passasjer, falt med 1,8 prosent.

Totalt fraktet selskapet 2,2 millioner passasjerer i august, tilsvarende en økning på 1,2 prosent fra samme periode året før, mens kabinfaktoren var på 78,6 prosent, ned med 0,8 prosent fra juli 2011.

Widerøe fløy 219.000 passasjerer i august, noe som er opp 15,3 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Totalt har selskapet frakte over 1,6 millioner passasjerer hittil i år.

- Veksten i markedet fortsetter å være god, men den er også uforutsigbar på grunn av økende kapasitet på visse områder, risoko i verdensøkonomien og en fortsatt høy drivstoffpris, skriver SAS i trafikktallrapporten.

For billige billetter
SAS mente i fjor at prisene på flybilletter i Europa var for lave. Særlig i Norge er konkurransen "knallhard", ifølge selskapet.

- Det er fortsatt et sterkt prispress, og det er for lavt prisnivå i Europa og Skandinavia. Det er et forhold som må løses, sa avtroppende konsernsjef Mats Jansson i SAS under selskapets kvartalspresentasjon i august i fjor.

Jansson sendte også et stikk til Norwegian, som bidrar til spesielt lave priser i Norge, etter SAS' mening.

- Ikke minst har vi en sterk konkurranse på norske flyvninger hvor vi konkurrerer med Norwegian og prispresset er størst, sa Jansson.

Den sterke konkurransen har fortsatt gjennom 2010 og 2011.

Ferdig med røde tall
Likevel tror de på overskudd i år. Etter å ha levert blodrøde tall i lang tid, leverte endelig SAS en kvartalsrapport i pluss forrige måned. SAS-sjef Rickard Gustafson har tidligere gått ut og sagt at SAS skal få overskudd i 2011.

Han mener SAS har store muligheter for å oppnå langsiktig, lønnsom vekst.

- SAS har vært gjennom en tøff tid. Ledelsen, eiere og ansatte har vist ansvar og vilje til å gjøre endinger, og å skape muligheter for en lys fremtid, sa han til Dagens Næringsliv tidligere i år.

Les mer:
SAS stiger sakte
SAS: - For lave flybillettpriser
Slik skal SAS unngå nye tap
SAS tror på overskudd i 2011
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.