Allerede neste år kan flyflåten til SAS bli utvidet, skriver Børsen, ifølge business.dk. Det spår viseadministrerende direktør John Dueholm.

Det er imidlertid ikke snakk om å få inn helt nye fly, men fly med et par år i drift bak seg.

Kabinfaktoren i juni lå på samme rekordhøye nivå som i mai: SAS fyller åtte av ti seter i øyeblikket, men skuffet markedet noe da flyselskapet presenterte sine passasjertall for juni.

Les: SAS på rett kurs

- Blir markedsveksten fire-fem prosent i året, skal vi ha flere fly. Det kan skje allerede i 2011, sier John Dueholm.

Optimismen er tilbake
Tidligere håpet SAS at de kunne begynne å tenke på nye fly i 2013 eller 2014, men nå er optimismen tilbake, dermed fremskynder flyselskapet målet sitt.

Utviklingen i den økonomiske veksten og passasjertrafikk er tett knyttet sammen. En tommelfingerregel i bransjen er at hvis veksten faller to prosent, så faller antall passasjerer det dobbelte.

Det samme gjelder motsatt vei, og nettopp håpet om en gryende økonomisk vekst i SAS´ kjernemarkeder får flyselskapet til å se passasjervekst i årene fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.