- SAS har mistet vekst. Selskapet har hatt som mål at halvparten av bestillingene skulle skje via nettet. I dag ligger det på bare 20 prosent, sier Harald Rosèn, generalsekretær for bransjeorganisasjonen Svenskt Flyg til svenske Dagens Nyheter.

- Det er et alvorlig problem som SAS må ordne raskt. De har ikke hengt med og kjørt de gamle systemene for lenge, sier han.

Problemer
Siden i vår har SAS hatt store problemer med sin internettbooking. Dersom bookingen betales med kredittkort kan man oppgi kortnummeret ved innsjekkingen. Mange passasjerer har imidlertid fått beskjed ved skranken om at de ikke har billett, tross bekreftet bestilling, skriver avisen.

Problemene kommer ifølge Rosèn av at SAS holder på å tilpasse datasystemet til internettbestilling. Men SAS har ikke lykkes i å få sitt Resaid-system til å "prate" med bankenes betalingssystem, noe som fører til feilaktige meldinger om at reisen ikke er betalt og bestillingen forsvinner.

Dette fører til mye merarbeide for de ansatte og høyere kostnader, ifølge nettstedet. SAS på sin side mener problemene kommer av at kundene misforstår informasjonen på siten og avbryter bookingen før den er gjennomført.

- Vi har hatt visse problemer med vår internettbooking, men vi lanserer en ny forenklet site på svensk en av dagene, sier Kristel Schepers, ansvarlig for internettbooking i SAS.

Ikke i Norge
- Det gjelder ikke for oss i Norge, vi har en egen portal for SAS Braathens. Det er ingen problemer hos oss, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens til dn.no.

SAS Braathens hadde felles nettside med SAS Gruppen frem til mai i år, men laget sin egen portal i forbindelse med overgangen til det samkjørte SAS Braathens.

- V har sett en voldsom økning i nettsalget etter at den nye nettsiden var klar. Den er mye enklere og vi har fått en tredobling av nettbestillingene til tider. Vårt mål er at en flesteparten av bestillingene skal skje over internett, men det ligger litt frem i tid, sier Meisingseth.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.