- oppdatert artikkel først sendt 01:37 -

SAS Norge kabinforening (SNK) har som første fagforening signert en avtale med SAS. Den andre kabinforeningen i Norge, Norsk Kabinforening (NKF), har ikke signert noen avtale.

– Jeg fikk feil informasjon, sier Elisabeth Manzi, pressesjef i SAS.

Det forhandles natt til mandag fortsatt med sju av de åtte fagforeningene i SAS.

Tok ansvar
– Noen måtte ta ansvar og være først ute, sier leder i SNK Anneli Nyberg til NTB. Hun ønsker ikke å si noe om innholdet i avtalen natt til mandag

Til NRK sier hun at det var med blandede følelser de underskrev avtalen. Hun tror verken SAS Norge kabinforening eller flyselskapet er fornøyde med avtalen.

– Men vi valgte å ta ansvar for våre medlemmer og deres arbeidsplass og for kundene våre. Nå vil vi se fremover på hvordan vi kan komme videre, sier hun

Nyberg sier til TT at hun ikke er fornøyd med avtalen.

– Det er ingen god avtale. Vi har gjort dette for å redde selskapet. Det handler om å forsøke å redde jobbene våre og gi passasjerene en trygghet om at de kan fly med oss i morgen, sier hun.

Lønn skal ha vært det vanskeligste forhandlingspunktet.

– Det griper rett inn i lommeboken til alle ansatte og er ofte det vanskeligste.

Glade
SAS-ledelsen er glad den første avtalen er i havn.

– Vi er glade for at det er inngått en avtale med en av foreningene. Vi fortsetter forhandlingene med de andre, sier konserndirektør Flemming Jensen i SAS, ifølge Aftonbladet.

Det er to fagforeninger som organiserer kabinansatte i Norge, Norsk Kabinforening (NKF) og SAS Norge kabinforening (SNK), som organiserer de kabinansatte som tidligere jobbet i Braathens.

Omfavnelser
Det svenske nyhetsbyrået TT sin reporter utenfor SAS-kontoret i København så kort tid før avtalen ble kjent at folk i en av etasjene omfavnet hverandre. Men det var uklart om det hadde noe med undertegningen av avtalen å gjøre.

SAS har kansellert to flyginger fra København mandag morgen, en til Helsingfors og en til Oslo. Men ifølge Manzi har det ikke noe forhandlingene å gjøre.

– Vi har helt enkelt mangel på mannskap, sier hun til TT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.