Mandag la SAS frem sin nye spareplan. Et av tiltakene er at SAS skal kvitte seg med en rekke eiendeler for å bedre likviditeten. Målet er å redusere gjelden med tre milliarder svenske kroner.

De ansatte vil kjøpe
Blant selskapene som blir solgt er det norske regionale flyselskapet Widerøe. Det er ikke kjent hvor langt SAS er kommet i salgsprosessen, men Berlingste Tidene har tidligere rapportert at pilotene i Widerøe vil kjøpe selskapet for en pris på rundt én milliard kroner.

- Dette er en lykkens dag - både for Widerø og SAS, sier Ola K. Giæver til Dagbladet mandag. Han er pilot i Widerøe og representerer de ansatte som ønsker å kjøpe selskapet.

Investorgruppen består av Widerøs 315 ansatte og én ekstern investor.

Til E24.no sier Giæver at det kommer nyheter om saken senere i dag.

- Det har over en viss tid vært kontakt med toppledelsen i SAS om temaet. Dersom de ønsker å selge, så representerer jeg en gruppering som ønsker å forhandle om oppkjøp, sa Giæver til NTB i sluten av oktober i år. Han har vært ansatt i Widerøe i over 30 år.

Norsk investor
Giæver håper å få med seg en norsk investor på oppkjøpet.

- De ansatte stiller opp og, vil kjøpe Widerøe dersom SAS skal selge. Det vil vi gjøre sammen med en ekstern investor. Jeg vil ikke si hvem, da risikerer jeg å lyve. Men fortrinnsvis en norsk, sa Giæver til Dagens Næringsliv i forrige uke.

Kan være flere interessenter
Ifølge NRK skal også transportselskapet Torghatten være interessert i å kjøpe Widerøe. Torghatten har tidligere vært storaksjonær i Widerøe, sammen med Nordlandsbanken. Senere overtok Fred Olsens flyselskap Widerøe. Dette selskapet solgte Fred Olsen videre til SAS.

Torghatten er Norges nest største transportselskap, og driver busser, ferger og hurtigbåter i hele Norge.

Juvel
Ifølge Berlingske Tidene betraktes kortbaneselskapet som «en liten juvel i SAS-systemet». Widerøe har rundt 1400 ansatte og er Nordens største regionale flyselskap. Selskapet har en årlig omsetning på nærmere tre milliarder kroner.

Widerøe har rundt 400 daglige avganger og frakter rundt to millioner passasjerer per år.

Les også:

Piloter vil kjøpe Widerøe

SAS vurderer Widerøe-salg

Giske: - Krevende for de ansatte, men helt nødvendig

Kriseplan overskygger SAS-resultater (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.