Citi kutter kursmålet på SAS-aksjen til 18 svenske kroner fra 27,50. Meglerhuset gjentar samtidig nøytral-anbefaling, ifølge en oppdatering mandag.

Det vises til at de nedjusterer estimatet for driftsresultat i regnskapsmessig 2016 til 1.612 millioner kroner fra 2.302 millioner.

Dette skyldes at driftsresultatet i andre kvartal var 330 lavere enn ventet, vedlikeholdskostnader som var 50 millioner høyere enn ventet og et tap på 150 millioner svenske kroner etter pilotstreiken tidligere i juni.

Driftsresultatestimatet for 2017 reduseres til 2.376 millioner fra 2.668 millioner, mens estimatet for 2018 reduseres til 2.618 fra 2.867.

Også for 2017 og 2018 skyldes reduksjonen høyere vedlikeholdskostnader i tillegg til at selskapet har utsatt noen restruktureringsbesparelser grunnet ventet høyere vedlikehold og IT-kostnader for å sikre driftskvalitet, fremgår det.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Strateg: Dette skjer med kronen ved brexit

Kygo er blitt mangemillionær  

Asia i dag: Investeringsbehov på 400.000 mrd.

Unge sloss om butikkjobbene: 65.352 søkere til 1347 jobber dn+  (DN+)

Hotellmillionær Bill Wolsey (64) i Belfast frykter en brexit: – En brexit er fullstendig galskap dn+  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Om den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.