Han viser til at SAS-ledelsen før jul la fram et resultat etter skatt på 956 millioner svenske kroner de siste tolv månedene. Det var første gang på flere år at selskapet kunne vise til overskudd.

– Dette bør være startsignalet for at den norske stat nå selger seg ut av selskapet, sier Gundersen.

Fullmakt

Høyre-representanten viser til at Stortinget fornyet salgsfullmakten til regjeringen da statsbudsjettet ble vedtatt før jul.

– Stortinget har gjentatte ganger de siste årene måttet forholde seg til kapitalutvidelser og redningsaksjoner for flyselskapet. Staten har vært den ansvarlige eier og gitt selskapet den handlefrihet og hjelp som trengtes, men det er nå ingen grunn til at staten skal fortsette å være eier i selskapet, sier Gundersen.

– Aksjekursen har utviklet seg positivt den siste tiden, selskapets signaler er optimistiske og da er grunnlaget godt for at private eiere kan overta ansvaret, tilføyer han.

Flere selskaper

Det ble høye bølger og mye debatt rundt regjeringens eierskapsmelding, men Stortinget ga i fjor vår støtte til nedsalg i en lang rekke statlige selskaper i tillegg til SAS.

Det ble nei til salg av statlige eierandeler i Flytoget og Kongsberg Gruppen, men grønt lys for nedsalg i Telenor, Entra, Mesta, Baneservice, Veterinærmedisinsk Oppdragssenter samt Ambita, tidligere Norsk Eiendomsinformasjon.

Les også:

Disse yrkene kan forsvinne

Full stans i Londons luksusmarked

Se DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.