Arctic Securities og Pareto Securities mener at budsjettenigheten mandag kveld, som blant annet innebærer at det innføres en ny avgift på flyreiser, er negativt for inntjeningen til Norwegian Air Shuttle og SAS. Det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene tirsdag.

Budsjettenigheten innebærer at det i budsjettet for 2016 hentes ut 1,0 milliarder kroner i ny avgift på flyreiser. Avgiften innebærer en økt pris på 80 kroner per reise. Flyruter der det offentlige har innkjøpsavtaler vil bli kompensert, ifølge Dagens Næringsliv.

Pareto Securities venter at flyselskapene vil overføre den økte skatten til sine kunder, og meglerhuset venter at dette vil påvirke flyreiseetterspørselen noe.

Gitt at 80-90 prosent av den økte skatten videreføres til kundene, anslår Pareto Securities-analytiker Jon Gjertsen en inntjeningseffekt på 1-2 kroner per aksje for Norwegian Air Shuttle.

Arctic Securities mener den nye avgiften er negativ.

«Gitt SAS og Norwegian sterke posisjon i det norske markedet, mener vi det er svært sannsynlig at prisene vil bli satt opp og at avgiften vil bli overført til kundene», skriver Arctic Securities, som legger til at prisoppgangen kan ta noe tid og dermed påvirke marginene til flyselskapene.

Les også i DN på nett:

Klokken 10.00 får vi svaret

- Dette er virkelig en paradigmestudie  

- Ikke noe av dette vil bety noe

Se på DNtv: Her beroliger Erna Solberg oljebransjen om at de passer godt inn i hennes klimapolitikk

Her beroliger Erna Solberg oljebransjen om at de passer godt inn i hennes klimapolitikk
Statsminister Erna Solberg åpnet Statoils høstkonferanse mandag formiddag.
02:22
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.