SAS Norge Pilotforening (SNF) i Parat og Norsk Cockpitforbund i LO er enige med arbeidsgiver om ny tariffavtale, bekrefter Parat i en pressemelding torsdag ettermiddag.

NRK meldte tidligere på ettermiddagen at partene hadde kommet frem til en løsning, rundt 17 timer på overtid i meglingen.

Leder for SAS Norge Pilotforening, Jan Levi Skogvang, sier han er fornøyd med resultatet.

- Sluttresultatet er akseptert av begge de to pilotforeningene og vil bli lagt ut til uravstemning blant medlemmene, sier Skogvang i pressemeldingen.

Han sier pilotene har fått en avtale som gir litt flere valgmuligheter og forutsigbarhet for piloter på deltid.

- Vi har også fått noe bedre avtale for våre yngste piloter og SAS får til gjengjeld bedre bemanning i sommermånedene, sier han.

Ifølge Parat er dette hovedelementene i avtalen:

  • En felles lønnsskala for alle piloter i SAS. Betydelige endringer i bunnen av skalaen som sikrer de yngste pilotene en bedre lønnsutvikling. I tillegg til lønnstrinn vil de fleste få omtrent 1 prosent tillegg i lønn.
  • En rekke frivillige deltidsløsninger vil sikre selskapet større tilgang på produksjon i sommerperioden i tråd med selskapets ønsker
  • Forbedret nedtrappingsmodell for sertifikattapsforsikring som medfører at den gir forsvarlig dekning frem til pensjon for en 56-åring, med nedtrapping til 63 år.

Ville rammet mye av SAS-trafikken

- Det er bra at vi nå har inngått en ny avtale med de norske pilotforeningene. Vi unngår nå trafikkforstyrrelser i Norge og våre passasjerer kan reise med oss som planlagt, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS i en melding fra selskapet torsdag ettermiddag.

430 piloter ville blitt tatt ut i streik dersom partene ikke hadde kommet til enighet. Det ville rammet mye av SAS' trafikk i Norge.

Norsk Cockpitforbund og SAS Norge Pilotforening (SNF) og arbeidsgiveren SAS hadde frist ved midnatt natt til torsdag for å komme til enighet hos Riksmekleren i Oslo. Det klarte de ikke, og forhandlingene fortsatte på overtid til langt utpå torsdag ettermiddag.

Torsdag startet også megling i vekteroverenskomsten mellom Parat og NHO Service. Fristen er ved midnatt natt til fredag.

Dersom det ikke blir enighet her, blir 250 vektere på Oslo lufthavn tatt ut i streik, noe som i så fall vil medføre at Avinor stenger flyplassen for alle som skal reise ut fra Gardermoen fredag.

Også 400 svenske SAS-piloter risikerer å bli tatt ut i streik fredag, noe som også vil ramme luftfarten i Norge. Her er meklingsfristen fredag klokken 18.

Les også: Slik kan du unngå å bli streikefast på Gardermoen fredag dnPlus (DN+)

(©NTB)

Les også:

- Er blitt dyrere for nordmenn å reise

Skyhøy Brexit-frykt i valutamarkedet: Kan ende med lettelsesrally eller finansuro

Her er alt du trenger å vite om britenes historiske valg (DN+)

Derfor bør du selge i dag  

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 

Siste episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.