I en prognose fra 2013 anslo flygiganten Boeing at verden ville ha behov for 498.000 nye piloter fra 2013-2032.

Etter lengre tids opphold i rekruttering av piloter meldte SAS forrige måned at de er inne i en ny rekrutteringsrunde. Denne gangen skal selskapet ha 200 nye piloter: 50 i Norge, 70 i Sverige og 80 i Danmark.

Men nå bekrefter SAS allerede at blant annet pilotmangel medfører at det må avlyse over 250 avganger etter årsskiftet, skriver check-in.dk

Alle avlysninger gjelder ifølge bransjenettstedet ruter betjent av datterselskapet Cimbers CRJ900-fly.

- Det er riktig at vi kommer til å avlyse litt over 250 avganger, primært i februar. Det skyldes planleggings- og ressursmessige årsaker, som også var tilfellet i begynnelsen av november, sier pressesjef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen til check-in.dk.

Avlysningene gjelder først og fremst flygningene på rutene fra København til Hamburg, Vilnius og Wroclaw som er en av de eldste og største byene i Polen. Men det vil ifølge nettstedet også bli endringer i ruteplanene til Düsseldorf og Trondheim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Økt passasjertrafikk for SAS

 
- Dette er fortsatt drømmejobben for mange