SAS Gruppen fikk et resultat før skatt på 867 millioner svenske kroner i regnskapsmessig fjerde kvartal 2015, mot et resultat på minus 450 millioner svenske kroner samme kvartal året før, fremkommer det av selskapets kvartalsrapport onsdag. 

Resultatet før skatt var ventet til 742 millioner svenske kroner, ifølge TDN Finans.

Omsetningen ble 10,903 millioner svenske kroner i kvartalet og driftsresultatet ble på 1.282 millioner svenske kroner.

På forhånd var det ventet at SAS Gruppen ville få et driftsresultat på 880 millioner svenske kroner i regnskapsmessig fjerde kvartal 2014/2015 av en omsetning på 10.889 millioner svenske kroner.

Styret i selskapet foreslår et utbytte på 50 svenske kroner per preferanseaksje, kommer det frem i kvartalsrapporten.

Effekten på resultatet fra SAS' effektiviseringstiltak ventes fortsatt å være rundt en milliard svenske kroner i 2015/2016.

Investeringene ventes fortsatt å være rundt 1,5 milliarder svenske kroner i 2015/2016.

- Arbeid som har pågått i mange år

- Vi er fornøyde med at de endringene og omstillingene vi gjør i selskapet gir ordentlig gode resultater. Det har vært et arbeid som har pågått i mange år, sier konserndirektør Eivind Roald i SAS til DN.

- Det er hyggelig å konstatere at vi greier å vise resultater i en tøff bransje med veldig stor konkurranse, legger han til.

Selskapet ser et positivt resultat før skatt eksklusive engangsposter i regnskapsåret 2015/2016.

- Vi har en strategi som det er god repsons på. Vi har en kundetilfredshet på et nivå vi ikke har sett siden 2012, sier Roald.

Han viser til at SAS skal lansere en rekke nye destinasjoner til neste år. Flyselskapet lanserte nylig en rute til Hong Kong.

- Så kommer LA, Boston og Miami fortløpende som perler på en snor, sier Roald.

Ambisjonene var større

SAS hadde større ambisjoner for kostnadsbesparelser i 2015 enn det de klarte å levere, sier konsernsjef Rickard Gustavson i SAS onsdag.

- Vi overvurderte blant annet evnen vår til å forenkle og spare innen IT, sier Gustafson.

Han understreker imidlertid at målet om kostnadsbesparelser på 2,1 milliarder svenske kroner innen 2017 er uendret. Finansdirektør Göran Jansson viser at enhetskostnadene før valuta og drivstoff i SAS er opp over året.

- Vi må intensifiere arbeidet med kostnadstiltak i 2016, sier han.

Gustafson tror terrorangrepene i Paris har bidratt til å begrense etterspørselen for flyreiser.

- Vi mener at folk foretrekker å være hjemme, men vi tror det vil normalisere seg etter hvert. Det viser usikkerheten rundt utsiktene for neste år, sier han til TDN Finans.

 

SAS-aksjen stiger på børsen onsdag. I skrivende stund er aksjen opp 7,76 prosent.

Resultatoppstilling (Tall i millioner svenske kroner)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Asia i dag: Fremvoksende markeder frykter Fed

Allmøte i Schibsted-aviser

Statkraft vraker investeringsplaner

Se DNTV: Komfortmester i suv-klassen

Komfortmester i suv-klassen
DNs biltester har vanskeligheter med å se for seg noe mer komfortabelt kjøretøy enn den nye generasjonen Lexus RX 450h.
01:27
Publisert: