Selskapet O3b, hvor kabel-tv-milliarderen John Malone, investeringsbanken HSBC og Google er med, er opprettet med det mål for øye å tilby rimelig internett til tre milliarder av jordens befolkning i Afrika og andre vekstmarkeder.

O3b står for "The Other 3 billion" og viser til den halvparten av Jordens befolkning som i overskuelig fremtid neppe kommer til å ha tilgang på fast, fiberbasert bredbånd, skriver FT.com.

Satellitter
Selskapet skal skyte opp minst 16 lavbane satellitter og investerer 4,2 milliarder kroner for å knytte sammen mobilmaster i en mengde land innenfor en vinkel av 45 grader ut fra ekvator til et høyhastighets kommunikasjonsnett.

– Dette vil senke kostnadene ved å knytte seg til internett med 95 prosent i de aktuelle markedene. Dette passer perfekt inn i vår strategi om å tilrettelegge for å utvide bruken av internett i vekstmarkeder, sier Larry Alder, sjef for alternativ nettaksess i Google til FT.com.

Satellittene skal være operative innen utgangen av 2010.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.