Det sa styreleder Svein Rennemo i Statoil under en pressekonferanse onsdag.

Statoil vil lete etter ny sjef, ikke ny strategi, ifølge Rennemo.

Styrelederen sier Sætre selv har kommunisert at han ikke ønsker å bli vurdert for en permanent stilling, til tross for at styret var klar på at han var det innlysende valget som konstituert konsernsjef.

- Eldar Sætre var et innlysende og enstemmig valg i styret. Vi er overbevist om at han vil være den som holder momentum i selskapets endringsprogram, sa Rennemo.

Trenger ikke norsk pass

Rennemo vil ikke sette noen tidsramme på hvor lang tid de skal bruke på å finne ny konsernsjef i Statoil. Han ble informert at Lund ønsket å trekke seg mandag i forrige uke.

-Jeg gir ikke noen tidsramme. Det sentrale er å finne den rette kandidaten. Jeg vet at slike prosesser ofte blir lenger enn det man liker, sa han.

Rennemo mener den nye konsernsjefen i Statoil ikke «trenger norsk pass».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.