Den tidligere stjernevolleyballspilleren Bjørn Maaseide (49) tjente godt på sine investeringer i fjor. Gjennom investeringsselskapet Maas Holding, der Maaseide Eiendomsinvest og Maaseide Promotion står for inntektene, er det samlede overskuddet fra selskapene på over 24 millioner kroner.

Av de 24 millionene kommer henholdsvis 6,7 millioner fra eiendomsbiten og 9,1 millioner fra investeringsselskapet Maaseide Promotion, og i tillegg kom et par millioner fra morsselskapet.

Investoren forteller at han har tjent særlig godt på treningssenterkjeden Sats Elixia, som han eier gjennom Maaseide Promotion. Her gikk han også av som norgessjef i våres, og han er deleier av selskapet.

– Investeringen i Sats Elixia har jo gått veldig godt det siste året. Jeg er fremdeles med i styret, selv om jeg gikk av som administrerende direktør i mai, forteller Maaseide.

Maaseide eier 7,5 prosent av selskapet, sammen med oppkjøpsselskapet Altor.

Bank, forvaltning og sykehus

Maaseide trekker også frem selskapet Kraft Finans som en av sine bedre investeringer for fjoråret. Maaseide har nemlig vært i ferd med å starte bankvirksomheten Kraft Bank, i tillegg til forvaltningsselskapet Kraft Finans. 

– Kraft Finans har vært drevet veldig bra de siste tre årene, og dette kommer til å være en av hovedsatsingsområdene fremover. Jeg har ikke startet banken enda, konsesjonssøknad er sendt og alt går etter planen, sier Maaseide.

Selskapet har rundt tre milliarder under forvaltning, og Maaseide er hovedeier. Han har lenge prøvd å få banken til å gå, og den siste tiden har ting begynt å bedre seg, forteller han.

Det siste storsatsingsområdet for investoren er sykehusvirksomheten Forusakutten Kolibri, som han eier gjennom familieselskapet Maaseide Holding og ikke gjennom sitt private investeringsselskap. Han forteller at selskapet har snudd lønnsomheten på hodet.

– Det er to lokasjoner i Stavanger som er offentlig godkjente private sykehus. Og her er det slik at for to år siden tapte vi 19 millioner kroner på sykehusene, i fjor tapte vi fem millioner og i år er vi i pluss. Det har vært en krevende prosess, men det er nå skapt lønnsomhet, sier Maaseide.

Han forteller at sykehusdriften vil fortsette å være en viktig del av familieselskapets virksomhet. (Vilkår)

Sauseskolen: BBQ-saus
Sauseskolen: Slik lager du grillsaus til kjøttretter
01:49
Publisert: