Den 45-årige siviløkonomen har vært administrerende direktør i Sats siden 2007, og jobbet før det for Norgesgruppen og Coca-Cola Company. Nå skal han lede sammenslåingen av premiumtreningskjedene Sats og Elixia og lavprissatsingen Fresh Fitness.

Fusjonen er ennå ikke godkjent av konkurransemyndighetene i Norge og Finland, og selv om selskapene fortsatt drives hver for seg, så planlegges det med et ja fra myndighetene i februar eller mars neste år.

– Styret har bedt Olav ha ambisjoner om at halvparten av omsetningen skal komme fra aktiviteter utenfor treningssentrene om fem år. De to selskapene har 500.000 medlemmer i dag, men vi håper å få tre–fire millioner kunder etterhvert, sier styreleder i Health & Fitness Nordic og partner i oppkjøpsfondet Altor, Reynir Indahl.

Den nye treningskjempen, som DN i sommer anslo har en verdi på 4,2 milliarder kroner, skal tilby en helhetlig vei til en sunn livsstil og vil ut av den tradisjonelle medlemskapstankegangen.

Mellom 850.000 og 900.000 holder seg i form på landets 850 treningssentre, men omsetningsveksten stagnerer, viser ferske tall fra interesseorganisasjonen Virke Trening og Kvarud Analyse.

– Selv om det kommer til flere treningssentre, så øker ikke den samlede omsetningen i samme takt. Sentrene som kommer til, er ofte i kompakt- og lavprissegmentet, og i tillegg har prisene i premiumsegmentet beveget seg nedover, sier direktør Anne Thidemann i Virke Trening.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.