Eksplosjonen skjedde søndag og ble først meldt av Marine Trade Operations (UKMTO), en organisasjon underlagt den britiske marinen, som i en melding oppfordrer alle skip i området om å være forsiktige.

BW Group opplyser at det er oljetankeren BW Rhine som er rammet av eksplosjonen. Skipet har et mannskap på 22, og alle slapp fra hendelsen uten skader.

Det maritime etterretningsselskapet Dryad Global rapporterer også om eksplosjonen, mens det statlige medier i Saudi-Arabia ikke omtaler hendelsen.

BW Group er et internasjonalt konglomerat som er kontrollert av Andreas Sohmen-Pao. Shomen-familien kjøpte det norske familierederiet Bergesen i april 2003.

Selskapsgruppen ledes fra Singapore, men har store interesser i Norge. BW Offshore, BW LPG og BW Energy er børsnoterte ved Oslo Børs med en samlet markedsverdi på over 20 milliarder kroner.

Det er så langt ikke kjent hva som forårsaket eksplosjonen, men den skjer etter at en sjømine eksploderte og skadet et skip i samme område forrige måned.

Houthi-opprørere i Jemen har tidligere brukt sjøminer i kampen mot landets tidligere regime som støttes av en regional koalisjon ledet av Saudi-Arabia. Houthi-opprørerne har ikke kommentert hendelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.