Saudi-Arabia sier at landet lykkes med sin strategi for å presse amerikanske skiferoljeprodusenter og andre høykostrivaler.

Det skriver Financial Times fredag.

Avisen fremholder at strategien ble valgt for å befeste Saudi-Arabias posisjon som den dominerende makt i verdens oljemarked, og at det ikke er noen tegn til at strategien vil bli endret på neste måneds møte i organisasjonen av oljeproduserende land (Opec).

- Det er ingen tvil om saken; prisfallet de seneste månedene har avskrekket investorer fra dyr olje, som amerikansk skifer, dypvannsprosjekter til havs, og tyngre oljesorter, sier en saudiarabisk embetsmann til FT.

Det internasjonale energibyrå (IEA) sa onsdag at det ville være forhastet å si at Opec har vunnet kampen om markedsandeler. Byrået fremholder at verdens oljeforsyning vokser, selv fra høykostområder som Brasil.

Den saudiarabiske embetsmannen sier at han venter at kongedømmet vil opprettholde sin globale energidominans, til tross for veksten i alternativer til fossile brensler og konkurranse fra andre oljeprodusenter innenfor og utenfor Opec.

- Saudi-Arabia ønsker å forlenge oljealderen. Vi ønsker at olje fortsatt skal benyttes som den største energikilde, og vi ønsker å være den største produsenten av denne energien, sier han til avisen.

 

Les også: Her kommer det ingen på visning

Senker boliglånsrenten for «alle»

Slo Skatteetaten i poker

Ole Enger får bonus for å selge Rec Solar(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.