De siste ukene har situasjonen i Jemen vært relativt rolig, men tirsdag ble en rekke av Houthi-militsens stillinger rammet av kraftige luftangrep.

Angrepene traff mål i både hovedstaden Sanaa, havnebyen Hodaida og byen Taez sørvest i landet, ifølge lokale kilder.

Igjen ble det meldt om kraftige granatskyting ved flere frontlinjer, der stillingene knapt har beveget seg siden en våpenhvile trådte i kraft 15. desember.

Raketter mot by

I Maarib melder innbyggere at Houthi-militsen har beskutt byen med raketter for første gang siden styrker fra en rekke golfland og regjeringsvennlige militssoldater jaget Houthi-militsen fra byen i sommer.

Houthi-militsen har samtidig rykket fram mot regjeringsvennlige styrker i Hajja-provinsen nordvest i landet, samt i Lahj-provinsen helt i sør.

Dermed har de gjenerobret områder som nylig ble tatt av den saudiledede koalisjonen. Golflandene bruker blant annet leiesoldater fra Colombia og andre land i Sør-Amerika i kampene mot den Iran-støttede militsen.

Våpenhvile over

Saudi-Arabia kunngjorde lørdag at våpenhvilen var over, samme dag som den sjiamuslimske skriftlærde protestlederen, Nimr al-Nimr, ble henrettet i det sunnimuslimske kongedømmet.

Henrettelsen har ført til sterke reaksjoner i Iran og lørdag ble den saudiarabiske ambassaden i Teheran angrepet av rasende demonstranter. Det har igjen fått Saudi-Arabia og flere allierte sunnimuslimske land til å bryte de diplomatiske båndene til Iran.

 

Les også: Varsler slakt av selskapsverdiene

Statoil tildeler kontrakter for 11 milliarder kroner

Flere søkte asyl i Sverige etter grensekontroll

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se verdensmesteren forklare: Slik gjenkjenner du god kvalitetskaffe

Slik gjenkjenner du god kvalitetskaffe
Kaffe er ikke bare kaffe.
02:46
Publisert: