Uttalelsene kom på en pressekonferanse i kongedømmets hovedstad Riyadh onsdag fra den saudiarabiske obersten Turki al-Maliki. Nord for oljeanleggene ligger Irak og Iran på den andre side av Persiabukta.

På pressekonferansen onsdag ble det vist frem droner og missiler som saudiarabiske myndigheter hevder at de kan bevise at tilhører Iran, melder nyhetsbyrået Reuters.

Droneangrepene, som rammet to oljeanlegg lørdag, slo ut mer enn halve råoljeproduksjonen til landet ifølge Aljazeera. Saudi-Arabia er verden største oljeeksportør. Kuttet innebærer 5,7 millioner fat per dag.

På pressekonferanse i hovedstaden Riyadh onsdag, ble restene av droner og missiler fremlagt som bevis på at Iran stod bak lørdagens angrep.
På pressekonferanse i hovedstaden Riyadh onsdag, ble restene av droner og missiler fremlagt som bevis på at Iran stod bak lørdagens angrep. (Foto: Amr Nabil / Scanpix)

USAs utenriksminister Mike Pompeo var raskt ute med å spekulere i at Iran stod bak angrepene. Han ankom Saudi-Arabia onsdag. Iran har på sin side nektet for å ha noe med angrepene å gjøre.

Den amerikanske presidenten Donald Trump har foreløpig ikke bekreftet at han tror Iran står bak angrepene. Likevel varslet han kun timer før pressekonferansen at det vil bli iverksatt nye sanksjoner mot landet.

Houthi-opprørerne som Saudi-Arabia kriger mot i nabolandet Jemen, har tatt på seg ansvaret for angrepet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.