Saudi-Arabia har trukket inn «titalls milliarder dollar» fra utenlandske fond, i et forsøk på å redusere sitt økende budsjettunderskudd og sin eksponering mot volatile aksjemarkeder.

Det skriver Financial Times mandag.

Saudi-Arabias valutareserve er redusert med nesten 73 milliarder dollar siden oljeprisene begynte å falle i fjor, i en situasjon hvor landet holder oppe sitt forbruk for å holde økonomien gående, og for å finansiere sin militære aktivitet i Jemen.

Landets sentralbank vender seg dessuten til innenlandske banker for å få finansiert et obligasjonsprogram for å motvirke den hurtige nedgangen i reservene.

I september er mange porteføljeforvaltere i utlandet blitt rammet av innløsning av midler, noe som kommer på toppen av en innledende runde med uttak av midler i år, sier folk med kjennskap til saken, ifølge FT.

- Det var vår «svarte mandag», sier en porteføljeforvalter, med henvisning til det store omfanget av uttak som ble gjennomført av Saudi-Arabia i forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Shell stanser leteaktivitet offshore i Alaska

Petroleumtilsynet skal ha satt foreløpig stopper for Goliat-utviklingen

Asia i dag: Vil skape superøkonomi fra internett

Se DNTV: