Det er svært sjeldent at medlemmer av kongefamilien blir henrettet.

– Innenriksdepartementet bekrefter med denne kunngjøringen at kongedømmets regjering er fast besluttet på å etablere sikkerhet, rettferdighet og iverksette Guds lov mot alle som angriper de uskyldige, heter det i uttalelsen.

Henrettelsen av prins Turki fant sted tirsdag etter at dødsdommen først ble anket til en høyere domstol og i siste instans til høyesterett. Slagsmålet han ble dømt for, fant sted i 2012.

128 henrettelser i år

En annen prins, Khaled al-Saud, gleder seg over henrettelsen, i det som var den første reaksjonen fra et medlem av landets store kongefamilie.

– Dette er Guds lov, og veien som vårt velsignede kongedømme følger. Måtte Gud ha barmhjertighet med drapsmannen og hans offer, tvitret prins Khaled al-Saud tirsdag.

Henrettelsen av prins Turki var den 128. til nå i år, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået DPA.

 I Saudi-Arabia er det dødsstraff ikke bare for drap, men også væpnet ran, røveri, voldtekt, narkotikasmugling og hekseri. Stort sett foregår henrettelser i Saudi-Arabia ved halshogging med sverd.

Les også: Muslimer som dreper muslimer dnPlus (DN+)

 
Tror på maktkamp om reformer i Saudi-Arabia  

Levende zombie dnPlus (DN+)

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Anbefalt av DNtv:

- Obama-regjeringen er korrupt som djevelen
01:42
Publisert:

Obama ber Trump slutte å syte
Barack Obama sier han aldri har opplevd at en presidentkandidat har forsøkt å diskreditere valgresultatet allerede før valget. Han ber Donald Trump om å slutte å syte.
01:14
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.