Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) varsler lille julaften et nytt bud Entra på 190 kroner aksjen.

Selskapet trakk seg ut av budkrigen om det børsnoterte norske eiendomsselskapet tidligere i desember, etter først å ha budt 165 kroner aksjen for selskapet. Det mer attraktive tilbudet kommer en ferdigstilt selskapsgjennomgang, såkalt due diligence, og gjenspeiler «større tiltro til verdien av Entras eiendeler», skriver SBB i en børsmelding.

Tilbudet er en blanding av kontanter og aksjer i SBB.

Børsen suser forbi

Entras aksjekurs reagerer umiddelbart på nyheten, og stiger omtrent tre prosent på Oslo Børs, til 195 kroner aksjen. Dette er betydelig høyere enn SBBs tilbud, så markedet har tilsynelatende tro på at det er enda høyere betalingsvilje i budkampen.

Etter at SBB først meldte sin interesse i november, kom også den svenske konkurrenten Castellum på banen med et bud på 170.86 kroner aksjen, før det ble økt til 185 kroner tidligere i desember. Dette budet er imidlertid ikke formalisert ennå, og skal komme rundt den 8. januar neste år. Dette er det tidligste det er ventet en avklaring rundt Entras skjebne.

– Jeg forstår det er kryptisk

I meldingen der de varsler et høyere bud, skriver SBB også at de er i langt fremskredne diskusjoner med «en ledende norsk institusjon med en betydelig eksponering mot eiendom», som vil støtte selskapets strategi. Flere detaljer vil komme senere, skriver selskapet.

DN har spurt SBB om hvordan den aktøren skal kunne bistå dem.

– Jeg forstår det er kryptisk, men vi kan dessverre ikke kommentere noe mer akkurat nå, sier investorkontakt Marika Dimming om diskusjonene med den norske aktøren. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.