Det fremgår av en sektoroppdatering datert 7. april.

Meglerhuset skriver at signalene de har fra både olje- og seismikkselskapene peker mot «et massivt overskuddstilbud» av seismikkbåter i 2015.

«Vi frykter svake førstekvartalstall, muligens flere opplagskunngjøringer og guiding-nedgradinger, samt fokus på negativ kontantstrøm og båteiernes strukkede balanser», skriver ABG Sundal Collier.

De reduserer igjen estimatene sine markert, og venter at flere selskaper, blant annet Petroleum Geo-Services (PGS), å rapportere negativ bunnlinje i 2015 og 2016.

«Vi er særlig bekymret for båteierne, men frykter også at estimatene for de rene multiklientselskapene, TGS-Nopec og Spectrum, er i fare», fremholdes det.

«Gitt de svært dårlige utsiktene og den høye risikoen over den kommende kvartalssesongen, tar vi anbefalingen på alle seismikkaksjene ned til selg», heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.