Hotellkjeden Scandic har besluttet å skrote hele satsingen på bed&breakfast-kjeden Htl bare to år etter lanseringen.

–Htl er den største fiaskoen i nordisk hotellhistorie, mener Petter A. Stordalen hos konkurrenten Nordic Choice.

-  Det var opp som en bjørn og ned som en skinnfell. Og den skinnfellen ligger nå på mitt kontor, sier Stordalen til DN onsdag.

Solstikk?

Stein Arild Steen-Mevold, direktøren for de norske hotellene i Scandic og selv tidligere ansatt hos nettopp Stordalen, mener fiaskostempelet er mildt sagt misvisende.

- Vi er ikke i nærheten av Nordic Choice Danmarkseventyr med hundretalls millioner i tap og erstatning til huseier Christian Ringnes på 80 millioner i etterkant. Det representerer eliteklassen av fiaskoer, mener han.

DN har tidligere skrevet at Stordalens hotellkjede tapte trekvart milliard på satsingen i Danmark.

- Jeg tror Petter har startet ferien tidlig og fått solstikk eller akutt hukommelsestap med dårlig selvinnsikt som resultat, sier Steen-Mevold.

- Han trenger en ferie

- I forhold til hans kommentarer rundt Scandic og kjøpet av RICA ser vi at vi er like lite opptatt av hvilke av varemerkene vi konkurrerer med som kundene hans er på hvilket Choice hotell de havner på, men vi klarer oss meget godt mot vår nest beste konkurrent i markedet og ser at vi stadig vinner mot Choice på de parametre vi er opptatt av, som frokost , tilbakemelding fra gjester og som attraktiv arbeidsgiver. Vi har jo fått sure kommentarer fra Choice på at så mange av deres ledere søker seg til Scandic, sier Steen-Mevold.

- Jeg vil gjerne ønske Petter en god sommer og håper vi får tilbake en blid og opplagt hotelleder , gjerne etter et opphold på bjørneskinnfellen på kontoret.  Akkurat nå tror jeg han trenger en ferie, sier Steen-Mevold.

Petter A. Stordalen vil onsdag morgen ikke kommentere konkurrentens uttalelser.

 

LES OGSÅ OM:

Finansministeren irettesetter forsvarsministeren: Slår hardt ned på forsvarsplan dnPlus

Stordalen: – Største fiaskoen i nordisk hotellhistorie dnPlus

Valgthriller skaper boligtrøbbel: – Kan knapt huske at jeg noen gang har jobbet hardere for å banke gjennom salgene dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.