- Jeg har alltid villet ha ham renvasket, fordi han skal ikke få skylden for noe han ikke har gjort, sier Jette Andersen til Politiken søndag.

Tirsdag er det 25 år siden ferjekatastrofen som kostet 159 mennesker livet 6. april 1990. I 1991 konkluderte Oslo-politiet med at den danske lastebilsjåføren Erik Mørk Andersen med «stor grad av sannsynlighet» var brannstifteren på Scandinavian Star. Han omkom selv i brannen.

Først ifjor trakk norsk politi anklagen tilbake gjennom en rapport som slo fast at det ikke var grunnlag for å utpeke Andersen som gjerningsmann, selv om det var grunnlag for å mistenke ham.

- Det handler ikke om penger. Det er prinsippet. Det handler om å få en offisiell erkjennelse av at myndighetene tok feil. Det vil være en offisiell unnskyldning, sier Jette Andersen.

Enkens norske advokat Erling Hansen vil undersøke mulighetene for å reise en sivil erstatningssak i Norge etter at politiet er ferdig med den nåværende etterforskningen, ifølge Politiken.

Oslo-politiet gjenåpnet saken i juni ifjor. Etterforskningen dreier seg i hovedsak om å finne ut om ferj ble satt i brann som del av et forsikringsbedrageri. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.