Schibsted Media Group legger inn et bud på hele svenske Aspiro på 1,65 svenske kroner per aksje, oppgir det norske mediekonsernet torsdag.

Budet utgjør en premie på 33 prosent i forhold til onsdagens sluttkurs på 1,24 svenske kroner, og verdsetter TV- og musikk-streamingstilbyderen til 340 millioner svenske kroner. Kjøpet foreslås gjort opp i kontanter.

Siden Schibsted allerede er største aksjonær i Aspiro med 18,3 prosent av aksjene, betyr det at konsernet legger omtrent 278 millioner svenske kroner på bordet.

Betaler for innhold
- Aspiro er et spennende tilskudd til Schibsteds portefølje av online-tjenester. Selskapet har lykkes med å få brukere til å betale for digitalt innhold, noe som passer godt inn i arbeidet Schibsted gjør for å finne betalingsmodeller på nettet, sier konserndirektør Trond Berger i Schibsted Media Group i en børsmelding.

- Vi mener det ligger et potensial for verdiøkning for Aspiro som en del av Schibsted, og vi mener selskapet vil ha bedre forutsetninger for vekst som en del av et større konsern. Vi er åpne for å søke strategiske partnere for å utnytte potensialet i Wimp enda bedre, sier Berger og sikter til merkenavnet på musikk-streamingstilbudet til Aspiro.

Anbefalt av styret
Styret i Aspiro har enstemmig vedtatt å anbefale selskapets aksjonærer å akseptere budet fra Schibsted. Budet støttes også av en fairness opinion utarbeidet av Pareto Öhman AB, skriver Schibsted. Aksjonærer med til sammen 32,4 prosent av aksjene i Aspiro har uttrykt støtte til Schibsteds tilbud.

Aspiro rapporterte en omsetning og et driftsresultat fra videreført virksomhet på henholdsvis 185 millioner og -114 millioner svenske kroner i 2010. For perioden januar-september 2011 var disse tallene på henholdsvis 159 millioner og -33 millioner svenske kroner.

Les mer:

Wimp løfter Aspiro

Platekompaniet danser tettere med Aspiro (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.