DN beskriver i dag hvordan Schibsted lagrer svært detaljert informasjon om brukere som er logget inn på konsernets nettbetalingstjeneste - enten de leser Aftenposten eller VG eller surfer rundt på Finn.no.

Schibsted vet for eksempel hvor lang tid DN-journalist Bjørn Eckblad brukte på å lese VG-saken "Slik finner du riktig BH", hvor han befant seg da han leste saken, hvor mye han veier og hvor han bor.

Les hele saken her (krever innlogging):
Dette vet mediekjempen om oss

De 136.000 opplysningene Schibsted hadde lagret om Eckblad i løpet av et år, fikk han innblikk i ved å be om innsyn etter personopplysningsloven.

Hvis du også vil vite hva Schibsted har lagret om deg, kan du gjøre det samme.

Lurer du på hva Schibsted kan og ikke kan gjøre med informasjonen om deg? Send oss ditt spørsmål i kommentarfeltet eller på mail til markus.tobiassen@dn.no

Send epost

Dette gjelder hvis du er digitalabonnent hos VG+, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen eller Adresseavisen, samt hvis du bruker Finn.no eller er medlem av Vektklubb.no.

Felles for disse tjenestene er at de bruker Schibsteds innloggings- og betalingsløsning SPiD. 

Vil du ha tilgang til dine personopplysninger, kan du for eksempel skrive følgende i en epost og sende til kundesenteret i selskapet der du er kunde:    

Med henvisning til personopplysningsloven §18 vil jeg be om innsyn i hvilke personopplysninger som er lagret om meg av Schibsted, Spid, Aftenposten, Finn og VG+  - og hvordan de blir behandlet.

Opplysningene er knyttet til min epostkonto

diitnavn@dinkonto.no

Du kan henvise til denne bestemmelsen i Personopplysningsloven:

§ 18. Rett til innsyn

Enhver som ber om det, skal få vite hva slags behandling av personopplysninger en behandlingsansvarlig foretar, og kan kreve å få følgende informasjon om en bestemt type behandling:

a) navn og adresse på den behandlingsansvarlige og dennes eventuelle representant,

b) hvem som har det daglige ansvaret for å oppfylle den behandlingsansvarliges plikter,

c) formålet med behandlingen,

d) beskrivelser av hvilke typer personopplysninger som behandles,

e) hvor opplysningene er hentet fra, og

f) om personopplysningene vil bli utlevert, og eventuelt hvem som er mottaker.

Dersom den som ber om innsyn er registrert, skal den behandlingsansvarlige opplyse om

a) hvilke opplysninger om den registrerte som behandles, og

b) sikkerhetstiltakene ved behandlingen så langt innsyn ikke svekker sikkerheten.

Den registrerte kan kreve at den behandlingsansvarlige utdyper informasjonen i første ledd bokstav a - f i den grad dette er nødvendig for at den registrerte skal kunne vareta egne interesser.

Retten til informasjon etter annet og tredje ledd gjelder ikke dersom personopplysningene behandles utelukkende for historiske, statistiske eller vitenskapelige formål og behandlingen ikke får noen direkte betydning for den registrerte.

LES OGSÅ: Samlet inn 136.000 opplysninger om én person på ett år.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

  Se 8-åringen som tjener millioner på YouTube

Se 8-åringen som tjener millioner på YouTube

Beskjed til alle som har drukket Red Bull uten å få vinger: Dere har krav på 13 mill. dollar i erstatning

NRK må trolig kutte et 100-talls stillinger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.